Tuesday, August 28, 2012

Galaxy Note Firmware Update N7000DXLR6

Download Galaxy Note Firmware Update N7000DXLR6 here

Password : samfirmware.com

8 comments:

  1. Anonymous10:45 PM

    Salam tuan.. Macamana nak instal ke Glxy Note? Tolong tunjukan caranya.

    ReplyDelete
  2. Anonymous8:19 AM

    Bro JJ,

    Ni boleh root tak? Guna apa method?

    ReplyDelete
  3. dah cuba update guna KIES macam ada problem je.. direct dari phone pun asik tak fail je..

    ReplyDelete
  4. Guna mobile odin.. Sepatutnya boleh root guna cwm.zip dan superuser.zip.

    ReplyDelete
  5. Anonymous11:16 AM

    Warning! This update package is different from usual, it can't be flashed directly using CWM recovery or mobile odin.

    ReplyDelete
  6. Anonymous4:13 PM

    Assalamualaikum. Selepas upgrade note saya ke ICS menggunakn Kies (N7000DXLR1), saya dapati dalam sesetengah program, tulisan arab yg terpapar agak 'terpotong' / 'termakan' di sebelah kanan, menyebabkan teks tak terpapar keseluruhannya. Ini utk program yg memaparkan tulisan arab yg bukan utk copy paste. Antaranya program Azkari dan Hadits Arbain. Ada solusi tak? Tkasih, wassalam.

    ReplyDelete
  7. Anonymous4:26 PM

    oh maaf. dxlr1 tu modem rupanya ya. kernel version N7000DXLR2.

    ReplyDelete
  8. Anonymous11:52 AM

    Salam. Bila upgrade cara biasa (Kies) ke ICS4.0.4, tulisan arab yg berbaris tak terpapar habis - belah kanannya mcm menyorok. Kalau yg takde baris ok. Dan banyak gak font Arab, bila berbaris, dia kuar kotak-kotak antara setiap huruf. Den google tak jumpe solution. Timakasih ye.

    ReplyDelete