Thursday, December 22, 2011

How to install I9000XWJVZ 2.3.6 Europe

Europe is fast in system update. Where is Asia still in 2.3.3 version. What are you waiting for. Download and flash to your SGS phone :)

PDA: I9000XWJVZ  
Version: 2.3.6
Date: 2011 December
CSC: I9000OXXJV9


Download I9000XWJVZ_I9000OXXJV9_XEO.zip here
Password: samfirmware.com

 Download ODIN here

9 comments:

  1. Anonymous8:04 AM

    pokcik..... rom ics utk galaxy s plus ade x?

    ReplyDelete
  2. ko register dan cari kat sini latest stock ROM..tengok la model ko...

    http://www.sammobile.com/

    selalunya dia akan flash via odin...europe selalu ada latest stock ROM.

    ReplyDelete
  3. Anonymous12:07 PM

    JVZ is out dated now is JW1...

    ReplyDelete
  4. pokcik csc n phone tak perlu ke?repartition?

    ReplyDelete
  5. Ni kira mcm upgrade je..tak payah re-partition

    ReplyDelete
  6. bootloop la. flash guna odin drpd gingerreal jvt

    ReplyDelete
  7. ooo..gingerreal...kernel dah tukar... itu kena re-partition, tapi kena ada complete file PIT, CSC dan MODEM juga...

    ReplyDelete
  8. salam, nak tanya otai, saya ada problem dengan phone galaxy s saya skrg. Ok, situasinya, phone saya boleh on, boleh masuk download mode, n boleh flash via odin, tapi, x boleh nak boot,jadi bootloop. saya syak ada masalah dengan partition atau filesystem pd partition. Sebab, walaupun saya reflash, data2 lama keep muncul, dalam sdcard(internal storage) dan partition /data. Last rom yg ok saya guna XWJW1 dengan kernel semaphore jw1_2.3.0bm. Tapi lepas phone mcm x stabil, saya reflash rom lain ikut step mcm biase dan sejak tu phone saya dah x boleh guna lagi. Saya dah cuba mcm2 jenis rom stock mahupun custom utk try pulihkn semula phone, tapi gagal. Eclair, froyo, gingerbread stock samsung pelbagai version dah cuba, masih gagal. Antara cth msj yg selalu keluar bile gagal boot,"E:failed to mount /data (Invalid argument)". Saya cuba guna rom n kernel yg sama sperti last time. Dan phone boleh boot masuk, tapi x boleh guna sebab selalu force close app utama google; cth google framework dn boleh kata semua app android termasuk UI touchwiz.apk mengalami force close.

    Ada tak cadangan atau cara untuk pulihkan phone ni seperti asal? Dh cuba google, tapi xde solution. TQ

    ReplyDelete
  9. kalau mcm tu flash stock via odin. ambik yg full version yg ada pit, pda, modem, csc....RE-PARTITION.

    sebelum tu remove external SD Card and Sim card.

    full version stock akan make your phone like new. All files inside internal storage will be deleted.

    ReplyDelete