Tuesday, July 10, 2012

SpeedMod N7000 ICS K3-7 CWM CIFS ROOT

You could see the different on your picture gallery. Sharper photo image.


K3-7:
- Changed to Linaro GCC 4.4 compiler for better stability
- Better MDNIE display settings to eliminate over-sharpening


 Kernel version. Speedmod k3-7

Sharper home screen
 Image on Facebook
Image on Google+


Black clipping reduced greatly. Try watch video clip below on your Galaxy Note.



Download SpeedMod here

How to install it?

1. You need to have MobileOdin (the easiest way)
 Open File. Select "speedmod-kernel-n7000-ics-k3-7-Odin.tar"

Flash firmware. Auto re-start and you are done......

Note:
-I'm on stock ZSLPF+ROOTED
-No more WiFi problem
-Very stable and smooth
-Recommended to all stock + rooted user


Continue reading here and thanks to hardcore




9 comments:

  1. Salam,
    pakcik JJ, tahu dak mcm mana nak bg ada ICS punya NAV bar?

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam,
      Sekarang ni memang dah guna ICS. You nak stock navigation bar/custom navigation bar?

      Dah root belum? Kalau belum guna Go Launcher Ex. Banyak template available. ICS pun ada.

      Delete
    2. Stok yg mcm dlm nexus tu. dah root. lpf+speedmode k3-7

      http://www.sundoginteractive.com/images/uploads/channel_images/whats_new_nav_bar.png

      Delete
    3. Yang tu kena guna custom rom AOSP...

      benda tu sesuai utk note yg tak ada home button (us version).. kalau ada home button, menu and back button yg berlampu tu tak sesuai...

      Delete
  2. Anonymous10:09 PM

    Salam,
    Encik JJ, mcm mana nak flash speedmod yg latest nie kalo yang kita download tu bila extract cuma ada fail zImage je?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ori tar file memang ada zimage je..

      ko tak ada mobile odin ke? kalo tak ko download CWM version la..

      Delete
  3. Anonymous12:16 AM

    Assalam bro jj. G note kuat mkn lps flash speedmod ni..ade idea x cne nk setting. Pas2 sy flash trus speedmod k3-7ni. Sblm ni pkai stock kernel. Mmg x de mslh ker?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kuat makan battery sebab ada running services kat belakang, bukan sebab speedmod.

      buang widget yg tak perlu...

      freeze or remove samsung bloatware...

      jangan main fb lama sangat...hehehehehe

      Delete
  4. Can I flash this with rocketrom? using CWM?

    ReplyDelete